Despre noi

DSCN2110În anul 2004, atunci când creșterea animalelor chinchilla era promovată ca o modalitate de a te îmbogăți, am înființat compania TVS 5LA SRL, deoarece atât eu cât și soția mea ne doream o afacere de familie.

Am început timid, prin achiziționarea a 6 familli de chinchilla, formate din cinci femele și un mascul fiecare (5+1), deoarece nu reușiserăm să găsim o carte sau o persoană care să ne poată răspunde la toate întrebările pe care le aveam despre aceste animale.

Eram determinați ca pe măsură ce învățăm tot mai multe despre chinchilla, să ne extindem ferma, iar în prezent deținem peste 500 de femele pentru reproduție, însă drumul până aici nu a fost deloc ușor.

Provocările cu care ne-am confruntat au fost dintre cele mai variate și am fost nevoiți să aflăm pe cont propriu răspunsurile la zeci de întrebări, de la „cum să ajutăm o mamă care are probleme la fătare?” până la „ce trebuie sa facem atunci când un animal nu se simte bine?”.

Cu timpul, am fost contactați de alți crescători care se confruntau cu aceleși probleme, iar în 2010, împreună cu alți 20 de crescători, am decis să înființăm Asociația Generală a Fermelor și Crescătorilor Individuali de Chinchilla din România (AGFCICR), pentru a găsi împreună soluții la problemele cu care aveam să ne confruntăm pe viitor. În prezent AGFCICR are peste 70 de membri, care se ajută unii pe alții atunci când au nevoie.

Începând cu anul 2011, am început un parteneriat cu compania Wanger Kft, din Ungaria, pentru ca membrii asociației să își poată vinde puii de chinchilla în condiții de transparență și corectitudine a prețurilor. Începând de atunci, TVS 5LA organizează sesiunile de cumpărare de chinchilla, oferind un mediu propice pentru întâlnirile dintre cumpărător și crescători (vânzători).

Vă mulțumim că ați citit povestea noastră și vă invităm să aflați mai multe informații din celelalte pagini ale sitului.

Familia Călin